Αποτρίχωση με κλωστή: Πως γίνεται

Παρά το γεγονός πως η αποτρίχωση με κλωστή είναι μια μέθοδος αφαίρεσης της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας που έχει μεγάλη ιστορία, καθώς χρησιμοποιούταν από την αρχαιότητα, λίγες είναι οι γυναίκες που την επέλεγαν μέχρι πρόσφατα. Τα τελευταία χρόνια ωστόσο άρχισε να γίνεται πιο γνωστή και συνεχώς αυξάνονται τα κέντρα αισθητικής που την χρησιμοποιούν.

Πρόκειται για μια γρήγορη και με μεγάλη διάρκεια μέθοδο αποτρίχωσης, ιδανική για το πρόσωπο και πιο συγκεκριμένα τα φρύδια, το άνω χείλος κλπ.

Ανακαλύψτε τον τρόπο που γίνεται η αποτρίχωση με κλωστή, βλέποντας την διαδικασία βήμα βήμα σε βίντεο, καθώς και τα πλεονεκτήματα – μειονεκτήματα της μεθόδου αυτής. Επίσης, ενημερωθείτε για την τιμή της, τον ελάχιστο πόνο που προκαλεί, καθώς και τα σημεία στα οποία μπορεί να εφαρμοστεί.

Πως γίνεται η αποτρίχωση με κλωστή;

Μπορεί να γίνει είτε με μια απλή κλωστή από βαμβάκι, είτε με ειδική συσκευή για αποτρίχωση με κλωστή. Για την δεύτερη μέθοδο, υπάρχουν πολλές διαφορετικές συσκευές αποτρίχωσης με κλωστή στο εμπόριο, οι οποίες είναι ηλεκτρικές ή απλές.

Τα πλεονεκτήματα της αποτρίχωσης με κλωστή:

Τα υπέρ της μεθόδου αυτής, τόσο στο πρόσωπο όσο και στο σώμα, είναι πολλά.

1. Η αφαίρεση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας διαρκεί για περίπου 20 ημέρες, αφού γίνεται από την ρίζα της τρίχας.

2. Η προσωρινή αποτρίχωση μπορεί να μετατραπεί σε μόνιμη με την πάροδο του χρόνου, αφού η συνεχής εφαρμογή αυτής της μεθόδου μπορεί να προκαλέσει ζημιά στον θύλακα των τριχών και να σταματήσει την ανάπτυξη της τρίχας. Βέβαια αυτό το πλεονέκτημα της αποτρίχωσης με κλωστή δεν είναι πάντα εφικτό.

3. Οι τρίχες ξαναβγαίνουν πιο μαλακές και πιο αδύναμες από πριν.

4. Δεν καταπονεί το δέρμα και δεν προκαλείται πρήξιμο ή κοκκινίλα. Αν δείτε κάποιον μικροερεθισμό ή ερυθρότητα μετά την εφαρμογή της μεθόδου αυτής μην ανησυχήσετε, μετά από λίγα λεπτά θα έχει εξαφανιστεί.

5. Είναι μια οικονομική μέθοδος αποτρίχωσης.6. Η διάρκεια της αποτρίχωσης με κλωστή στο κάθε φρύδι είναι 3-5 λεπτά και γενικότερα η μέθοδος αυτή είναι πολύ γρήγορη σε μικρές επιφάνειες. Σε αντίθεση με τον σχηματισμό φρυδιών με τσιμπιδάκι, η αποτρίχωση με κλωστή αφαιρεί περισσότερες τρίχες ταυτόχρονα, οπότε η όλη διαδικασία ολοκληρώνεται πιο γρήγορα.

7. Δεν χρησιμοποιούνται χημικά προϊόντα, επομένως δεν υπάρχει φόβος αλλεργικής αντίδρασης.

8. Είναι μια πολύ υγιεινή μέθοδος αφαίρεσης της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας, αφού μόνο η κλωστή ακουμπάει το δέρμα, η οποία κόβεται εκείνη την στιγμή. Δεν επαναχρησιμοποιείται όπως γίνεται με άλλα εργαλεία που χρειάζονται απολύμανση μετά την χρήση.

9. Η αποτρίχωση με κλωστή στα φρύδια είναι η ιδανικότερη επιλογή. Όχι μόνο αφαιρεί ταυτόχρονα πολλές τρίχες, αλλά βοηθάει στον σωστό σχηματισμό του φρυδιού. Ο λόγος είναι πως οι κινήσεις που γίνονται με την κλωστή ακολουθούν ίσια γραμμή και δίνουν σωστή κατεύθυνση στις τρίχες.

Facebook Twitter Instagram